Το νέο και εκσυγχρονισμένο PROXIMA STAGE  V έφτασε.

Τα τρακτέρ ZETOR PROXIMA είναι οι καθολικοί και αξιόπιστοι βοηθοί που μπορούν να βρεθούν σε πολλές μικρές και μεσαίες φάρμες, δάση και δήμους. Ο κύριος λόγος της επιτυχίας  τους είναι η χαμηλή κατανάλωση καυσίμων, η υψηλή αξιοπιστία και η απλότητα κατασκευής, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στο συνολικό χαμηλό κόστος λειτουργίας. Φέτος, το μοντέλο PROXIMA περιλαμβάνει καινοτομίες και λειτουργικές βελτιώσεις. Η πιο σημαντική αλλαγή βρίσκεται κάτω από το καπό, όπου μπορούμε τώρα να βρούμε έναν νέο τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα Deutz με ισχύ 97-125 HP, ο οποίος πληροί το πρότυπο εκπομπών Stage V. Το εκσυγχρονισμένο μοντέλο διατίθεται στην ελληνική αγορά από τον Ιούνιο.

Το πρώτο PROXIMA κυκλοφόρησε το 2004. Από τότε, περισσότερα από 36.000 από αυτά έχουν παραχθεί και λειτουργούν σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα ZETOR. Για τα 18α γενέθλιά του φέτος, το PROXIMA απέκτεισε λειτουργικές βελτιώσεις που θα το κάνουν ακόμα πιο ελκυστικό για τους πελάτες.

Λοιπόν, ποιες είναι αυτές οι καινοτομίες;

«Η πιο θεμελιώδης αλλαγή είναι η μετάβαση στον βαθμό εκπομπών Stage V με έναν τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα ντίζελ TCD 3.6 με ισχύ 97-125 HP από την DEUTZ AG», λέει ο Marek Buchar, τεχνικός διευθυντής της ZETOR TRACTORS a.s. «Η συμμόρφωση με το πρότυπο εκπομπών Stage V διασφαλίζεται από ένα φίλτρο σωματιδίων (DPF) μαζί με την ανακύκλωση καυσαερίων, την επιλεκτική καταλυτική αναγωγή (SCR) και τον καταλύτη οξείδωσης (DOC). Ο κινητήρας είναι εξοπλισμένος με ένα σύγχρονο σύστημα ψεκασμού Common-Rail. Με την πρώτη ματιά, οι περισσότεροι πελάτες θα παρατηρήσουν επίσης τον νέο σωλήνα εξάτμισης και σημαντικά πιο ομαλή και αθόρυβη λειτουργία του κινητήρα».

Θα συνεχίσουν να υπάρχουν τρεις διαθέσιμες σειρές μοντέλων: PROXIMA CL, PROXIMA GP και το πιο ισχυρό PROXIMA HS. Το τρακτέρ προσφέρει, μεταξύ άλλων, βελτιωμένα χειριστήρια στο ταμπλό, δεξαμενή ουρίας χωρητικότητας 21 λίτρων ή ένδειξη απόφραξης λαδιού κιβωτίου ταχυτήτων. Είναι εύκολα προσβάσιμο κάτω από την καμπίνα του τρακτέρ και επιτρέπει στον χειριστή να ελέγχει εύκολα και γρήγορα την καθαρότητα του λαδιού.

«Μπροστά από την καμπίνα, υπάρχει επίσης μια πρόσφατα διαθέσιμη έξοδος πεπιεσμένου αέρα, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα πιο άνετου καθαρισμού των ψυγείων. Αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, για το φούσκωμα των ελαστικών. Κατόπιν αιτήματος, το PROXIMA μπορεί να εξοπλιστεί με μια εξωτερική εργαλειοθήκη που κλειδώνει, η οποία έχει βελτιωμένη στερέωση και μεγαλύτερη χωρητικότητα», συνεχίζει ο Marek Buchar.

Το PROXIMA είναι δημοφιλές για την απλότητα, την αξιοπιστία και την οικονομία του. Η νέα εκσυγχρονισμένη σειρά εξακολουθεί να βασίζεται σε αυτούς τους πυλώνες, καθώς και να ανταποκρίνεται στις νέες απαιτήσεις και ανάγκες των πελατών της μάρκας ZETOR.

«Τα τρακτέρ της σειράς μοντέλων PROXIMA ήταν πάντα ένας αξιόπιστος και ευέλικτος βοηθός. Πιστεύουμε ότι η πρεμιέρα του καινοτόμου PROXIMA θα είναι επιτυχημένη και ανυπομονούμε να το παρουσιάσουμε στο κοινό σε εμπορικές εκθέσεις», δήλωσε ο Petr Konštacký, Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της ZETOR TRACTORS.

 

”Η ΔΗΜΗΤΡΑ” Α.Ε. εισάγει από το 1955 τους ελκυστήρες Zetor στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ανανεωμένη μας ιστοσελίδα www.demeter.gr ή επικοινωνήστε με εκπρόσωπο μας στο 210 5155777(ΑΘΗΝΑ)  ή 2310 785420 (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ή 2410921074 (ΛΑΡΙΣΑ) ή με email στο info@demeter.gr