Τα νέα SPIRE F Stage V και σε έκδοση VRT

Τα εξειδικευμένα τρακτέρ της Lamborghini είναι ιδανικά για όλες εκείνες τις καλλιέργειες υψηλής αξίας, όπου η απόδοση του τρακτέρ και η ικανότητά του να προσαρμόζεται αποτελεσματικά σε διαφορετικές συνθήκες εργασίας μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Η γκάμα ολοκληρώνεται με την έκδοση που φέρει κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων.

Τα τρακτέρ του αμπελώνα και του οπωρώνα, Lamborghini SPIRE F, απέκτησαν πρόσφατα κινητήρα τελευταίας τεχνολογίας Stage V της σειράς FARMotion 35 και 45, συνεργαζόμενα και με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (VRT). Με τους νέους κινητήρες FARMotion 35 και 45 Stage 5, το , Lamborghini SPIRE F VRT συνδυάζει την καλύτερη απόδοση με χαμηλό κόστος λειτουργίας και χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Η πιο ισχυρή έκδοση αποδίδει116 ίππους στις 2.200 σ.α.λ., χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αύξηση ισχύος της λειτουργίας Overboost, η οποία παρέχει πρόσθετη ισχύ 10 ίππων για κίνηση στο δρόμο με μεγαλύτερες ταχύτητες. Το συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων κιβώτιο ταχυτήτων που ενσωματώνει τώρα το  Lamborghini SPIRE F VRT είναι η ιδανική λύση για άνετη εργασία σε οποιαδήποτε κατάσταση λειτουργίας, είτε σε επίπεδο έδαφος είτε σε πλαγιές. Το κιβώτιο ταχυτήτων VRT βελτιστοποιεί επίσης, σε πραγματικό χρόνο, τις λειτουργίες του τρακτέρ στο σύνολό του, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου. Παράλληλα, το τρακτέρ προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια χάρη στη λειτουργία ενεργού διακοπής PowerZero, η οποία διατηρεί τη στατική θέση του τρακτέρ όταν ο οδηγός αφήνει το πεντάλ του γκαζιού.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα  SPIRE F VRT προσφέρουν δύο διαμορφώσεις υδραυλικού συστήματος, ώστε να μπορεί ο χειριστής να προσαρμόζει περαιτέρω το τρακτέρ στις συγκεκριμένες ανάγκες του. Πρακτικά, ο χειριστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μια διάταξη αντλίας με ανίχνευση φορτίου 100 λ./λ. ή μια απλούστερη αντλία 84 λ./λ. Η ανυψωτική του ικανότητα είναι εξίσου καλή, συγκρίσιμη με αυτή ενός πολύ μεγαλύτερου τρακτέρ και αυτό γιατί το SPIRE F  VRT σηκώνει εύκολα έως και 3.800 κιλά με τον σύστημα τριών σημείων.

Η καμπίνα των SPIRE F VRT προσφέρει άνεση και χώρους, παρά τη στενότητα του εξειδικευμένου τρακτέρ. Επιτρέπει στον χειριστή να ελέγχει όλες τις λειτουργίες του μηχανήματος, ώστε να μπορεί να εργάζεται αποτελεσματικά και με απόλυτη ασφάλεια, καθώς και να αυξάνει την παραγωγικότητα σε αμπελώνες ή οπωρώνες, χωρίς συμβιβασμούς. Όλες οι κύριες λειτουργίες του  SPIRE F VRT είναι εύκολα προσβάσιμες χάρη στη διάταξη των χειριστηρίων στο εργονομικό υποβραχιόνιο MaxCom. Ας σημειωθεί τέλος ότι ο ήδη πλήρης βασικός εξοπλισμός μπορεί να συνδυαστεί με τεχνολογίες «ActiveDrive». Τα  Lamborghini SPIRE F VRT είναι διαθέσιμα τόσο με τον κλασικό μπροστινό άξονα όσο και με τη νέα υδροπνευματική μπροστινή ανάρτηση ActiveDrive με ενεργό έλεγχο και ανεξάρτητους τροχούς. Χάρη σε μια αποκλειστική μονάδα ελέγχου, είναι δυνατός ο έλεγχος της ταχύτητας απόκρισης της συγκεκριμένης ανάρτησης, ώστε να επιτυγχάνεται εξαιρετικά αποτελεσματική δυναμική συμπεριφορά, ενώ η τελευταία εγγυάται εξαιρετική ακρίβεια.

ΝΕΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Κινητήρες FARMotion 35 (3 κύλινδροι) ή 45 (4 κύλινδροι) με ιδιαίτερα συμπαγείς διαστάσεις, χωρίς να επηρεάζεται το μέγεθος ή ορατότητα και το ίδιο κοντό μεταξόνιο και μέγεθος καπό διαθέτουν τα ανανεωμένα Lamborghini SPIRE F Stage V με την εξελιγμένη καμπίνα.

Το Lamborghini SPIRE F  επωφελείται από μια νέα καμπίνα εμπνευσμένη από τον μεγάλο του αδερφό, το SPIRE F  VRT, η οποία προσφέρει άνεση αλλά και ασφάλεια (κατηγορία 4 εγκεκριμένη) με το επίπεδο δάπεδο να δίνει και περισσότερο χώρο για τη  δεξιά κονσόλα πολλαπλών λειτουργιών συγκεντρώνει όλους τους διανομείς, τις μνήμες στροφών κινητήρα, τα χειριστήρια σύνδεσης. Η κολόνα του τιμονιού έχει επίσης εκσυγχρονιστεί για να διευκολύνει την πρόσβαση στην καμπίνα. Η νέα δομή της καμπίνας παρέχει επίσης οροφή υψηλής ορατότητας εμπρός και πίσω.α πόδια. Ένα άλλο πλεονέκτημα του SPIRE F είναι η ευελιξία του και η ικανότητά του να προσαρμόζεται σε κάθε προφίλ χρήστη. Επομένως, διατίθεται σε έκδοση μηχανικής (LS) ή ηλεκτροϋδραυλικής (GS) όπισθεν. Παράλληλα, παρέχει τη λειτουργία Stop & Go (σταμάτημα του τρακτέρ χωρίς απεμπλοκή), ConfortClutch (κουμπί αλλαγής ταχυτήτων χωρίς απεμπλοκή) και SenseClutch (5 επίπεδα επιθετικότητας της όπισθεν). Από την πλευρά του κιβωτίου ταχυτήτων, το SPIRE F Powershift έρχεται με 12 + 12 με 3 ταχύτητες υπό φορτίο ή 30 + 30 με 2 ταχύτητες υπό φορτίο. Η πίσω σύνδεση προσφέρει ικανότητα διαχείρισης μέχρι 3,9 τόνους (έκδοση F) και ελέγχεται πλέον ηλεκτρονικά. Το pto μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόματα ανάλογα με τη θέση του κοτσαδόρου για να παρέχει ακόμα μεγαλύτερη άνεση στον χρήστη. Η εκ νέου ανεπτυγμένη κολόνα τιμονιού διαθέτει πλέον επιλογέα ταχύτητας PTO καμπίνας (540 / 540E / 1000). Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό και το σύστημα ActiveDrive που κυκλοφόρησε το 2016 στο SPIRE F. Αυτή η ανάρτηση μπροστινού άξονα με ανεξάρτητους τροχούς μεγιστοποιεί την απόδοση πρόσφυσης χάρη στους τροχούς που παραμένουν 100% σε επαφή με το έδαφος αλλά και χάρη στο έξυπνο DTC κλειδώματος διαφορικού. Η ηλεκτρονική του διαχείριση παρέχει λειτουργίες Anti-Dive, Anti-Roll και Anti-Pitch για αύξηση της ασφάλειας και της άνεσης. Επομένως, η ενεργή ισοπέδωση παραμένει στο τρακτέρ όλη την ώρα.