Το νέο και οικονομικότατο δενδροκομικό κατέφθασε για κάθε αποστολή! Το νέο Trend, όπως είναι πιο γνωστό, εμφανίζεται στην ελληνική αγορά ανανεωμένο και αναβαθμισμένο σε δύο εκδόσεις. Με 66 και 76 ίππους φέροντας κινητήρα Stage V και βελτιωµένα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Tο νέο δενδροκοµικό της Lamborghini Spire F Trend συνδυάζει το έµφυτο στυλ της ιστορικής αυτής µάρκας µε την τεχνολογία αιχµής. Βασικά χαρακτηριστικά του είναι η εξαιρετική αποτελεσµατικότητα και η αξιοπιστία.

Η αυξηµένη παραγωγικότητα των νέων, 3κύλινδρων και 4κύλινδρων κινητήρων FARMotion που φέρει το νέο Trend, είναι αναµφισβήτητη.

Η νέα σειρά είναι διαθέσιµη στην ελληνική αγορά σε δύο βασικές εκδόσεις:

SPIRE F Trend 70 (66 ίπποι)
SPIRE F Trend 80 (76 ίπποι)

Χάρη στο σύστηµα φρένων στους 4 τροχούς, που είναι µέρος του βασικού εξοπλισµού, το µηχάνηµα δεν κάνει συµβιβασµούς σε θέµατα ασφάλειας.

Σχεδιασµός

Το Spire F Trend σχεδιάστηκε για εργασία σε χώρους που απαιτούν στενά περάσµατα, κοφτές αναστροφές και υψηλή απόδοση.

Κινητήρας

Το νέο Spire F Trend προσφέρεται µε κινητήρες FarMotion 35, turbo-intercooler. Ένας ακούραστος και ανθεκτικός κινητήρας µε µειωµένους ρύπους και ηλεκτρονικά ελεγχόµενο σύστηµα EGR που ανακυκλώνει τους ρύπους µόνο όταν αυτό χρειάζεται, στις απαραίτητες ποσότητες και µε καταλύτη DOC στα πρότυπα των κανονισµών της φάσης κινητήρων Stage V.

Ο υψηλής πίεσης (2000 bar), ηλεκτρονικά υπέρ τροφοδοτούµενος, κινητήρας είναι σχεδιασµού Common Rail µε 7 υπέρ τροφοδότες και εξασφαλίζει άµεση τροφοδοσία και εξοικονόµηση καυσίµων, ειδικά κατά την εργασία σε γραµµές.

Σύστηµα Μετάδοσης

Η απλή σε χρήση µηχανική συγχρονισµένη ρεβέρσα είναι διαθέσιµη σε όλα τα µοντέλα για την αλλαγή κατεύθυνσης µε ένα µοχλό. Όλες οι µεταδόσεις επιτρέπουν στον ελκυστήρα να φτάσει άνετα σε τελική ταχύτητα 40 χλµ/ώρα.

Η νέα σειρά Spire F Trend είναι διαθέσιµη µε τρεις διαφορετικούς τύπους µετάδοσης:

4 µηχανικές συγχρονισµένες, 2 περιοχές. Συνολικά 8 εµπρός + 8 Πίσω.
5 µηχανικές συγχρονισµένες, 2 περιοχές. Συνολικά 10 εµπρός + 10 Πίσω.
5 µηχανικές συγχρονισµένες, 3 περιοχές και υπεραργό (ελάχιστη ταχύτητα 180 µ/ώρα). Συνολικά 15 εµπρός + 15 Πίσω.
PTO

Πίσω δυναµοδότης PTO 540 στροφών στη βασική έκδοση και PTO 540 -540 E στον προαιρετικό εξοπλισµό. Αυτά δίνουν τη δυνατότητα οικονοµικής και αποτελεσµατικής χρήσης ακόµη και µε τα πιο «βαριά» παρελκόµενα µηχανήµατα.

Σύστηµα ανύψωσης

Το µηχανικό σύστηµα ανύψωσης προσφέρεται σε 2 εκδόσεις. Με ανυψωτική ικανότητα 2.700 κιλών στη βασική έκδοση και 3.050 κιλών στον προαιρετικό εξοπλισµό. Οι αναµονές του υδραυλικού συστήµατος είναι 4 στη βασική έκδοση και 6 στον προαιρετικό εξοπλισµό.

Συµπερασµατικά, ο διάδοχος του προηγούµενου επιτυχηµένου µοντέλου Trend, παραµένει να είναι ένα εργαλείο ιδανικό για καθηµερινή εργασία σε δενδροκαλλιέργειες και αµπελοκαλλιέργειες. ∆ιαθέτει σηµαντικές βελτιώσεις σε επίπεδο µηχανικής αλλά και εργονοµίας και νέο σχεδιασµό στο καπό που το καθιστούν ακόµα πιο στυλάτο.