Το Νέο ZETOR MAJOR HS

Posted by demeter 13/12/2016 0 Comment(s)

Δεκέμβριος 2016

 

Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν η ZETOR έχει ήδη ετοιμάσει το δώρο που προορίζεται για τους αγρότες. Ο Τσέχος κατασκευαστής με έδρα στο Brno, παρουσίασε πρόσφατα ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο MAJOR HS. Το νέο τρακτέρ προστίθεται στην υπάρχουσα σειρά MAJOR και απευθύνεται στους πιο απαιτητικούς πελάτες που θέλουν μεγαλύτερη άνεση και χαμηλότερα διαχειριστικά έξοδα σε αυτήν την κατηγορία μηχανημάτων.

 

Το MAJOR αρχικά παρουσιάστηκε το 2013 και γρήγορα αποτέλεσε ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της ZETOR. Χάρη στον απλό σχεδιασμό, στην πολλαπλή χρηστικότητα του, στην αξιοπιστία αλλά και την εξοικονόμηση χρημάτων που προσφέρει, αγαπήθηκε από πολλούς.

 

Tο νέο MAJOR HS διαθέτει ένα δοκιμασμένο και αξιόπιστο κινητήρα 4 κυλίνδρων με εκτόπισμα 2.9Lt και με 76 ίππους. Διαθέτει ένα επαναστατικό κιβώτιο ταχυτήτων με 24 ταχύτητες εμπρός και 12 πίσω. Οι τέσσερις ταχύτητες του κιβωτίου διαθέτουν 3 ομάδες και Powershift δύο επιπέδων. Επιπλέον το νέο Major HS διαθέτει και υδραυλικό PowerShuttle το οποίο προσφέρει την δυνατότητα άμεσης αλλαγής κατεύθυνσης στην πορεία κατά την εργασία. Το μέγιστο στην ταχύτητα είναι πλέον τα 40 χλμ/ώρα και ελάχιστη ταχύτητα το 0.5 το χιλιομέτρου. Μεταξύ των ταχυτήτων 4χλμ/ω και 12χλμ/ω το νέο MAJOR HS προσφέρει 6 ταχύτητες. Το τρακτέρ διαθέτει επίσης μηχανικά ελεγχόμενα υδραυλικά το οποίο προσφέρει εξαιρετική ισχύ (μέχρι 3,300kg και 33Kn).

 

 

Παραδοσιακά, η καμπίνα του τρακτέρ προσφέρει αρκετό χώρο. Η νέα στήλη του τιμονιού μπορεί να ρυθμιστεί σε δύο κατευθύνσεις, μαζί με το τιμόνι. Το νέο ταμπλό και το νέο πιο αναπαυτικό κάθισμα που προσφέρει οριζόντια περιστροφή κάνει τη λειτουργία του ελκυστήρα πολύ πιο άνετη. Το MAJOR HS είναι εξοπλισμένο με κάθισμα συνοδηγού, έχει περισσότερους αποθηκευτικούς  χώρους και στο νέο ταμπλό ο χειριστής μπορεί να επιλέξει τα δεδομένα που θέλει να εμφανίζονται. Οκτώ προβολείς εργασίας επαρκούν για φωτισμό της περιοχής γύρω από το τρακτέρ, ενώ εργάζεστε στο σκοτάδι ή στη σκιά.

 

 

To MAJOR HS είναι εξοπλισμένο με περιστρεφόμενους μπροστινούς λασπωτήρες που μειώνουν κατά πολύ την ακτίνα στροφής, φθάνοντας τα 3,9 m. Αυτό δίνει μια πολύ καλή ικανότητα ελιγμών στον ελκυστήρα, το οποίο καθιστά το τρακτέρ ιδανικό για λειτουργία σε περιορισμένους χώρους. Μπορεί επίσης η χρήση του ελκυστήρα να προσαρμοστεί  για την κτηνοτροφία εφόσον προσφέρεται και με φορτωτή της ZETOR.

 

Αυτόν τον μήνα, θα παρουσιαστεί επίσης και μια ακόμη έκδοση του MAJOR το CL.

 

Η εταιρία Zetor σήμερα

Από το 2002, η ZETOR ανήκει στην Σλοβακικό όμιλο HTC. Οι εγκαταστάσεις που γίνεται η παραγωγή είναι στο Μπρνο-Λίσεν και απασχολεί πάνω από 700 άτομα προσωπικού. Διεθνώς, η ZETOR εκπροσωπείται από επτά θυγατρικές εταιρίες, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, τη Βόρεια Αμερική και την Ινδία. Οι Εξαγωγές αποτελούν το 85% της συνολικής παραγωγής. Οι Παραδοσιακές αγορές της ZETOR, εκτός από την Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβακία, περιλαμβάνουν και την Πολωνία, τη Λιθουανία, την Ιρλανδία, την Ελλάδα, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τη Βουλγαρία και άλλες.