Παράδοση Zetor Proxima στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Posted by superadmin 20/12/2015 0 Comment(s)

Η Αμερικανική Γεργική Σχολή Θεσσαλονίκης ενισχύθηκε πρόσφατα με την απόκτηση ενός νέου Γεωργικού Ελκυστήρα τύπου Zetor Proxima Power 120. Το τρακτέρ προσφέρθηκε στην σχολή από τον εισαγωγέα ''Η ΔΗΜΗΤΡΑ'' Α.Ε. που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά με την αντιπροσώπευση των Zetor εδώ και 60 χρόνια. 
 

Ο σκοπός της ενέργειας αυτής ήταν να τιμήσει και να ενισχύσει τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει το πρότυπο εκπαιδευτικό ίδρυμα της ΑΓΣ στην προετοιμασία σύγχρονων επιστημόνων και επαγγελματιών με αντικείμενο τον πρωτογενή τομέα.  Το σύγχρονο αυτό Ευρωπαικό τρακτέρ θα εξυπηρετήσει τις  ανάγκες της Σχολής τόσο σε επίπεδο πρακτικής χρήσης όσο και σε επίπεδο διδακτικό για το όφελος των  μαθητών της. 

 

Αφορμή για την δωρεά στάθηκε η συμπλήρωση των 60 χρόνων από την ίδρυση της εταιρίας ''Η ΔΗΜΗΤΡΑ'' και η συνεργασία της εταιρίας με την Zetor. 

Η επίσημη παρουσίαση και παράδωση του τρακτέρ έγινε στα πλαίσια της τελετής αποφοίτησης των μαθητών της τάξης 2015 του Λυκείου της σχολής την Παρασκευή 26 Ιουνίου σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα. Τα παιδιά της σχολής είναι από όλα τα μέρη της Ελλάδος και θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα. Μερικοί εξ αυτών, που αρίστευσαν, έχουν εξασφαλίσει ήδη πλήρη υποτροφία για σπουδές στην Αμερική.

 Στην τελετή αποφοίτησης για την παράδωση του τρακτέρ παραβρέθηκαν οι ιδιοκτήτες καθώς και πρόσωπα της διοίκησης της εταιρίας. Ομιλία προς τους μαθητές, τους επίτιμους καλεσμένους, το προσωπικό και την διοίκηση της Σχολής έκανε ο Εμπορικός Διευθυντής της εταιρίας ''Η ΔΗΜΗΤΡΑ'' Α.Ε. κ.Λεωνίδας Βεντουράκης. 

 


 

Ομιλία Εμπορικού Διευθυντή κατά την τελετή παράδοσης ΤΡΑΚΤΕΡ ZETOR PROXIMA POWER 120 ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚH ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (26-6-2015)
 

Κυρίες και Κύριοι,

 

Αγαπητοί τελειόφοιτοι της τάξης του 2015, Εκ μέρους της εταιρείας μας «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» Α.Ε., θέλουμε να σας συγχαρούμε για την αποφοίτησή σας από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και για την επιβράβευση των προσπαθειών σας όλα αυτά τα χρόνια.

 

Η εταιρεία μας εκτιμώντας την μεγάλη προσφορά της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην ανάπτυξη του γεωργικού κλάδου της χώρας μας, είναι στην ευχάριστη θέση να προσφέρει στην Σχολή ένα γεωργικό ελκυστήρα Zetor μεγάλης ιπποδύναμης και νέας τεχνολογίας. Η θέση των τρακτέρ Zetor στη χώρα μας, σε σύγκριση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, είναι ιδιαίτερα σημαντική. 35.000 τρακτέρ ZETOR έχουν πουληθεί στην Ελλάδα από το 1955 μέχρι σήμερα. Είναι δύσκολο να βρούμε πόσα είναι ακόμη σε λειτουργία. Εκτιμούμε ότι σε σύνολο 180.000 εν ενεργεία τρακτέρ τα 20.000 περίπου από αυτά είναι ZETOR.Τεχνική στήριξη, φτηνά ανταλλακτικά, εύκολη συντήρηση και καλή έλξη είναι τα στοιχεία που βοήθησαν στην καθιέρωση του καλού ονόματος της ZETOR στην Ελλάδα. Οι καινούργιες γενιές των ZETOR αναβαθμισμένες σύμφωνα με τη νέα τεχνολογία συνεχίζουν την παράδοση της καλής θέσης των τρακτέρ ZETOR στην Ελληνική αγορά προσφέροντας την μεγαλύτερη αξία για τα χρήματα αγοράς τους. Σήμερα τα πράγματα στη γεωργία είναι δύσκολα. Αυξημένο κόστος παραγωγής, συνεχώς μειούμενο γεωργικό εισόδημα, επιδοτήσεις που δεν πιάνουν τόπο, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της γεωργίας μας. Σε αυτές τις συνθήκες τα τρακτέρ Zetor έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες των αγροτών μας προσφέροντας υψηλή τεχνολογία και ανταγωνιστικές τιμές. Φέτος γιορτάζουμε τα 60 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας μας. Από το 1955 είμαστε κοντά στον Έλληνα αγρότη.

 

Αγαπητοί τελειόφοιτοι,

 

Ο κλάδος της γεωργίας τον οποίο επιλέξατε να υπηρετήσετε είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που συμβάλουν στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας. 

 

Σας ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία στη ζωή σας.