Αν και δημιουργήθηκε με προδιαγραφές ενός απλού και διαισθητικού στη χρήση τρακτέρ, το Hurlimann XA Spirit διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό με προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που μεγιστοποιούν τόσο την ευελιξία όσο και την απόδοση, είτε οι εργασίες γίνονται στο χωράφι είτε σε περιορισμένους χώρους όπως σε εξειδικευμένες εφαρμογές καλλιεργειών, θερμοκήπια και βουστάσια. Διαθέτοντας τους κινητήρες FARMotion 35, εξαιρετικά επίπεδα άνεσης και μία πληθώρα επιλογών εξοπλισμού, το Hurlimann XA Spirit είναι το κλειδί για την επιτυχία για κάθε είδους εργασία. Σε συνδυασμό με τη θρυλική ευελιξία τους και ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης με καμπύλη ροπής βελτιστοποιημένη ειδικά για αγροτική χρήση και με χαρακτηριστικά όπως η άνετη και εργονομικά σχεδιασμένη νέα καμπίνα, τα νέα συστήματα μετάδοσης με 5τάχυτο  κιβώτιο (που επιτρέπουν τελική ταχύτητα 40 km/h με τον κινητήρα σε οικονομικές στροφές), την τετρακίνηση που εμπλέκεται ηλεκτροϋδραυλικά και τα μπλοκέ διαφορικά, τα τρακτέρ της οικογένειας Hurlimann XA Spirit είναι πανέτοιμα για να ανταπεξέλθουν και στις πιο σκληρές συνθήκες εργασίας που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Σχεδιασμένη ειδικά για τον τομέα της γεωργίας, η οικογένεια κινητήρων FARMotion 35 προσφέρει εξαιρετική απόδοση σε αυτές τις εφαρμογές. Η συμπαγής κατασκευή των 3 κυλίνδρων προσδίδει την εξαιρετική ευελιξία στη γκάμα XA Spirit. Η γκάμα περιλαμβάνει 4 μοντέλα με απόδοση ισχύος από 66 έως 102 HP, που συνδυάζουν εξαιρετική αξιοπιστία και αποδοτικότητα με ελάχιστες ανάγκες συντήρησης. Χαρακτηριστικά όπως το βεντιλατέρ υδραργύρου, ο υπερσυμπιεστής με intercooler και βαλβίδα διαφυγής (wastegate), ο ψεκασμός καυσίμου Common Rail με μπεκ 7 οπών και η νέα βελτιστοποιημένη χαρτογράφηση κινητήρα επιτρέπουν μία ουσιαστικά επίπεδη καμπύλη ροπής σε μεγάλο εύρος στροφών του κινητήρα, με πλούσια αποθέματα ροπής στις χαμηλές στροφές, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιστροφής του κινητήρα είναι μόλις 2200 rpm. Η συμμόρφωση με τις προδιαγραφές Stage V επιτυγχάνεται με σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων DOC+DPF (για τα μοντέλα 70 και 80) ή DOC+DPF+SCR (για τα μοντέλα 90 και 100). Το φίλτρο αέρα PowerCore δύο σταδίων που βρίσκεται κάτω από το καπό διατίθεται επίσης με προαιρετικό εξολκέα σκόνης, ενώ δύο πρακτικά πτυσσόμενα προστατευτικά έχουν προστεθεί για να διευκολύνουν τις συνήθεις εργασίες συντήρησης του συστήματος  ψύξης.

Η μετάδοση της κίνησης βασίζεται σε ένα  κιβώτιο 5 ταχυτήτων με 3 περιοχές λειτουργίας για την κίνηση εμπρός και πίσω (συνολικά 15+15 ταχύτητες). Η διαμόρφωση αυτή επιτρέπει στο τρακτέρ να λειτουργεί με ταχύτητα εδάφους μόλις 298 μέτρα / ώρα με τις μέγιστες στροφές του κινητήρα στη μικρότερη διαθέσιμη σχέση και, στο άλλο άκρο του εύρους στροφών, μέγιστη ταχύτητα δρόμου 40 km/h η οποία επιτυγχάνεται μόλις στις 1800 σαλ. Στον προαιρετικό εξοπλισμό μπορεί να προστεθεί για το διπλασιασμό του αριθμού των εμπρόσθιων ταχυτήτων μία αυξομείωση για να μπορεί το τρακτέρ να λειτουργεί με ταχύτητα εδάφους μόλις 245 μέτρα/ώρα, στη μέγιστη ονομαστική ταχύτητα περιστροφής του κινητήρα. Η επιλογή ηλεκτροϋδραυλικής κίνησης σε όλους τους τροχούς (4WD), καθώς και το εμπρός και πίσω μπλοκέ διαφορικού αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού. Σχεδιασμένος και κατασκευασμένος εξολοκλήρου από την SDF, ο εμπρός άξονας έχει μέγιστη ικανότητα φορτίου 2.300 kg και μπορεί να προσφέρει γωνίες διεύθυνσης έως 55°, για ασυμβίβαστη ασφάλεια στο δρόμο, ενώ οι εμπρός τροχοί διαθέτουν επίσης δισκόφρενα.

Το PTO διατίθεται με 2 επιλογές ταχυτήτων  540 και 540 ECO στο βασικό εξοπλισμό, ενώ οι  1.000 σ.α.λ. και η ταχύτητα σύμφωνα με τη ταχύτητα εδάφους (groundspeed mode), που επιλέγονται με έναν πρακτικό και εργονομικά σχεδιασμένο μοχλό προοδευτικής εμπλοκής, προστίθεται  ως επιλογές. Το υδραυλικό σύστημα αποτελείται από μία αντλία 56 l/min που τροφοδοτεί το σύστημα ανύψωσης τις 4 αναμονές του υδραυλικού (ή προαιρετικά 6), και μία πρόσθετη, ανεξάρτητη αντλία 20 l/min ειδικά σχεδιασμένη για το υδραυλικό σύστημα διεύθυνσης. Η μεγάλη ανυψωτική  ικανότητα φτάνει τα 2.500 kg στο βασικό και μπορεί να αυξηθεί στα 3.500 kg με προαιρετικούς, συμπληρωματικούς κυλίνδρους. Το πίσω ανυψωτικό περιλαμβάνει επίσης το σύστημα EasyLift, που επιτρέπει στο χειριστή την ανύψωση και το χαμήλωμα των παρελκόμενων πατώντας ένα μόνο κουμπί στην κονσόλα. Τα μοντέλα της οικογένειας Hurlimann XA Spirit είναι επίσης ιδανικά για εργασία με εμπρός φορτωτή,  επιλέγοντας  μία  εργοστασιακή τοποθετημένη Light ή Ready  για μελλοντική εγκατάσταση ενός φορτωτή.

Η καμπίνα είναι τοποθετημένη σε ειδικές ελαστικές βάσεις (silent-block) που μειώνουν σημαντικά τους κραδασμούς που μεταδίδονται από τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων. Το κάθισμα του οδηγού στη βασική έκδοση αποτείται από ένα , μηχανικό σύστημα ανάρτησης, ενώ οι πελάτες που αναζητούν το ανώτατο επίπεδο άνεσης μπορούν να επιλέξουν μία έκδοση με πνευματική ανάρτηση. Η  νέα διάταξη των χειριστηρίων ελέγχου τα καθιστά  άμεσα αναγνωρίσιμα και ακόμη πιο διαισθητικά στη χρήση. Η οθόνη InfoCentre κινείται μαζί με τη ρυθμιζόμενη κολόνα τιμονιού, για να διασφαλίσει ότι όλες οι κύριες παράμετροι λειτουργίας του μηχανήματος είναι πλήρως ορατές ανά πάσα στιγμή. Τα τρακτέρ της νέας οικογένειας Hurlimann XA Spirit διατίθενται επίσης με μία προαιρετική, πανοραμική οροφή με εξαιρετική ορατότητα ή, εναλλακτικά, με μία πιστοποιημένη οροφή FOPS (Falling Object Protective Structure) για την προστασία του χειριστή με χρήση φορτωτή.

Τα γεωργικά μηχανήματα της HURLIMANN κατασκευάζονται για να αποδίδουν αλλά και για να αντέχουν. Προσφέρουν την μέγιστη δυνατή ευελιξία με υψηλές παραγωγικές δυνατότητες που καλύπτουν στο έπακρο τις μεγάλες και μεσαίες γεωργικές εκμεταλλεύσεις.