Η 29η έκθεση γεωργικών μηχανημάτων AGROTICA έλαβε μέρος μεταξύ 20 -23 Οκτωβρίου 2022 στην Θεσσαλονίκη, είχε μεγάλη προσέλευση, με αυξημένη την συμμετοχή νέων ανθρώπων που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον γεωργικό τομέα και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις της τεχνολογίας.

Η εταιρία ‘’Η ΔΗΜΗΤΡΑ’’ Α.Ε δεν μπορούσε να απουσιάσει από ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός του κλάδου καθώς δραστηριοποιείται στην αγορά των γεωργικών μηχανημάτων για πάνω από 65 χρόνια. Η εταιρία αντιπροσωπεύει επίσημα για την Ελληνική αγορά των γεωργικών ελκυστήρων τις μάρκες των Lamborghini από το 1976, τα Hurlimann από το 2021 και τα Zetor από το 1955 έως και σήμερα.

Στο περίπτερο μας στην AGROTICA, συνολικής επιφάνειας 600 μ2, παρουσιάσαμε και σειρά από γεωργικά παρελκόμενα μηχανήματα των οίκων Nardi και Caffini.

Στον εξωτερικό χώρο παρουσιάσαμε μεγάλη γκάμα με αγροτικά και βιομηχανικά ελαστικά από την MITAS, ενώ την μεγαλύτερη επιφάνεια του περιπτέρου μας κάλυψαν γεωργικοί ελκυστήρες υψηλής τεχνολογίας. Στην έκθεση αυτή εγκαινιάστηκαν επίσημα για πρώτη φορά τα νεοαποκτηθέντα Hurlimann.

Η Lamborghini παρουσιάστηκε με πλήρως ανανεωμένη σειρά δενδροκομικών ελκυστήρων από 50 έως 115 ίππους με κύριους εκφραστές τα μοντέλα SPRINT, SPIRE F TREND, SPIRE F/S/V, SPIRE F PLATFORM, SPIRE F TARGET ενώ στους ελκυστήρες ανοιχτού πεδίου από 70 έως 135 ίππους παρουσιάστηκαν τα μοντέλα CRONO, SPIRE TREND, STRIKE, SPARK R. Αναμένεται η πλήρως ανανεωμένη σειρά ελκυστήρων από 140-250 ίππους. Η φετινή χρονιά αποτέλεσε ορόσημο για την Lamborghini στην Ελλάδα καθώς συμπληρώθηκε ο αριθμός των 7500 πωληθέντων τρακτέρ από την αρχή της εισαγωγής τους από την εταιρία μας το 1976 ως σήμερα.

Για την μάρκα της Hurlimann, παρουσιάσαμε την νέα αυτή συνεργασία μας εκθέτοντας 8 μοντέλα με ιπποδυνάμεις από 50 έως 125 ίππους, δενδροκομικού τύπου αλλά και ανοιχτού πεδίου. Τα μοντέλα της Hurlimann που παρουσιάσαμε φέτος, ξεχωρίζουν με την υψηλή αισθητική τους αλλά και τον σύγχρονο εξοπλισμό. Αυτά ήταν τα δενδροκομικά  Prince, XF, XF SPIRIT, XF TRADITION και από την μεγαλύτερη κατηγορία τα XE, XA SPIRIT, .

Η ιστορική Τσέχικη κατασκευάστρια εταιρία Zetor παρουσιάστηκε με τα μοντέλα HORTUS HS 65 και PROXIMA HS 120. Με εμφανισιακές αλλαγές αλλά και σημαντικές βελτιώσεις σε επίπεδο εξοπλισμού και ποιότητας στην κατασκευή, τα αμιγώς ευρωπαϊκά αλλά και αγαπητά σε όλους Zetor δεν θυμίζουν πια τίποτα από το παρελθόν. Σύντομα αναμένονται τα μεγάλα πλήρως ανανεωμένα και αναβαθμισμένα FORTERRA ΚΑΙ CRYSTAL με ιπποδυνάμεις έως και 180 ίππους.

Όλα τα τρακτέρ που παρουσιάσαμε στην 29η AGROTICA ήταν με κινητήρες φάσης STAGE 5, υψηλής απόδοσης και φιλικότερους προς το περιβάλλον. Με νέο σχεδιασμό καπό και καμπίνας με πλουσιότερο εξοπλισμό. Τα νέα μοντέλα ομαδοποιούνται βάσει της τεχνολογίας στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Ελκυστήρες με βασική τεχνολογία και καλή σχέση ποιότητας / τιμής.
  • Ελκυστήρες με μεσαίο εξοπλισμό, ικανούς να καλύψουν σχεδόν όλες τις απαιτήσεις των πελατών.
  • Ελκυστήρες με τεχνολογία αιχμής και κορυφαίο εξοπλισμό, εδώ εισέρχεται και η έννοια του customization σύμφωνα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των πελατών.

Η γνώση και η εμπειρία δεκαετιών αποτελούν το μεγάλο πλεονέκτημα της εταιρίας μας για να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις πιο απαιτητικές προκλήσεις του γεωργικού τομέα σήμερα και στο μέλλον.

Π. Αγγλογάλλος

Εμπορικός Διευθυντής

‘’Η ΔΗΜΗΤΡΑ’’ Α.Ε.