Κατηγορίες

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 

 

Εδώ και δεκαετίες “Η ΔΗΜΗΤΡΑ” Α.Ε. κατέχει μια σημαντική θέση στον τομέα της εμπορίας γεωργικών μηχανημάτων και ελαστικών στην Ελλάδα.

 

 

Ιδρύθηκε το 1955 από τον Χριστόδουλο Γ. Γοργία αρχικά με την εισαγωγή ελκυστήρων Zetor Τσεχίας στην Ελλάδα. Η εταιρία ιδρύθηκε ως Κοινοπραξία ΣΕΚΕ-ΔΗΜΗΤΡΑ αξιοποιώντας την καπνοπαραγωγική δραστηριότητα της Ελλάδος. Εκτιμάται πως έχουν πουληθεί πάνω από 35.000 Zetor στην Ελλάδα από το 1955. Σήμερα είναι σε λειτουργία περισσότερα από τα μισά από αυτά. Στα τέλη της δεκαετίας του 70 ξεκίνησε η εισαγωγή των τρακτέρ Lamborghini από την Ιταλία που μέχρι και σήμερα διατηρούν ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς. Την εταιρία συνέχισε ο κ Δ. Γοργίας αναπτύσσοντας την δραστηριότητα της σε ελαστικά, λιπαντικά κινητήρων καθώς και ανταλλακτικά, διατηρώντας την για πάνω από 25 χρόνια μια από τις σημαντικότερες σε πωλήσεις τρακτέρ στην Ελλάδα. Η σημαντική συμβολή της εταιρίας στην εκμηχάνιση της ελληνικής γεωργίας είναι αναγνωρισμένη και έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

 

 

 

 

 

 

Η ονομασία, ΔΗΜΗΤΡΑ, είναι εμπνευσμένη από την Αρχαία ελληνική πανίσχυρη θεά Δήμητρα, που ήταν η θεά της γονιμότητας της φύσης και της γεωργίας εν γένει.

 

 

 

 

 

Με την μακρόχρονη δραστηριότητα της στον χώρο των γεωργικών μηχανημάτων λειτουργεί με ευθύνη και σοβαρότητα λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη σημασία της θέσης της. Όντας ένα ενεργό μέλος της κοινωνίας, η εταιρία έχει προσφέρει αλλεπάλληλες χορηγίες σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, δωρεές σε παθόντες από φυσικές καταστροφές, εξοπλισμό σε σχολεία και άλλα, δείχνοντας έτσι την κοινωνική και πολιτιστική ευθύνη που την διακατέχει.

 

 

 

Οι βασικές αρχές που υιοθετεί όλα αυτά τα χρόνια η Εταιρία και συνεχώς υπερασπίζεται είναι οι παρακάτω :

 

1. Το μέλλον για την Εταιρία έχει σαφώς μεγαλύτερη σπουδαιότητα από το παρόν.

2. Ο Πελάτης πρέπει να μένει ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες που ακολουθούν την πώληση.

3. Η διατήρηση καλών σχέσεων συνεργασίας με τους προμηθευτές-κατασκευαστές διασφαλίζει την εκ παραλλήλου προσπάθεια για τους κοινούς επιχειρησιακούς στόχους.

 

 

Πέραν των παραπάνω αρχών, οι κανόνες λειτουργίας της Εταιρίας είναι η διαφάνεια, η ομαδικότητα και η επιμέλεια, που είναι απαραίτητες προϋποθέσεις της ποιότητας παροχής υπηρεσιών.

 


 

 

 

'' Ποτέ δεν ξεχνάμε πως η εταιρία μας απαρτίζεται από ανθρώπους για να εξυπηρετεί ανθρώπους. Παρ' όλες τις δυσκολίες της εποχής, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον που απαιτεί σύγχρονες αντιλήψεις και υψηλό επίπεδο γνώσεων σε κάθε τομέα.''

Φ. Γοργίας

 

 

 

 

Ισολογισμός 2013 

Ισολογισμός 2014 

Ισολογισμός 2015 

 

 

 


Κοινωνική ευθύνη.

 

  Η ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Ε. με την μακρόχρονη δραστηριότητα της στον χώρο των γεωργικών μηχανημάτων λειτουργεί με ευθύνη και σοβαρότητα λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη σημασία της θέσης της. Όντας ένα ενεργό μέλος της κοινωνίας που όλοι μοιραζόμαστε, η εταιρεία φροντίζει να αναδεικνύει  το ανθρώπινο πρόσωπο της.

 

Μέσα στο πέρασμα των χρόνων είναι δύσκολο να αναφέρει κανείς όλες τις ενέργειες που έχει κάνει η ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Ε.

 

  Η κύρια και πιο ουσιαστική προσφορά, της Κοινοπραξίας τότε, υπήρξε σαφώς με την συμμετοχή στην εκμηχάνιση της γεωργίας στην Ελλάδα. Από την αρχή , την δεκαετία του 50 και 60, όταν η ελληνική επικράτεια πέρασε σταδιακά και δυναμικά στην χρήση των ελκυστήρων αντικαθιστώντας πρωτόγονα πλέον μέσα, η τότε ΣΕΚΕ- ΔΗΜΗΤΡΑ, συμμετείχε και διαμόρφωσε το πρόσωπο της γεωργίας προσφέροντας το ιδανικό μηχάνημα για τις ανάγκες του αγρότη. Τα Zetor αποτέλεσαν την αφετηρία. Τα πρώτα μηχανήματα που επέλεξαν οι καπνοπαραγωγοί για να αυξήσουν και να βελτιώσουν τις παραγωγές τους έμειναν στην ιστορία για την απλότητα και την αξιοπιστία τους. Από την Θράκη, την Μακεδονία , την Θεσσαλία μέχρι και το Αγρίνιο τα προϊόντα της εταιρείας έμειναν ανεξίτηλα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη και την εξέλιξη της ισχυρά ανερχόμενης αγροτικής οικονομίας. 

 

  Η ''ΣΕΚΕ – ΔΗΜΗΤΡΑ'' αποτέλεσε μια κοινοπραξία εξάγοντας τα διάσημα ελληνικά καπνά με αντάλλαγμα την εισαγωγή των γεωργικών μηχανημάτων που τόσο χρειαζόταν η Ελλάδα. Προσέφερε πολλές θέσεις εργασίας και αποτέλεσε την αφετηρία για πολλές άλλες δραστηριότητες.

 

Πρόσφατα η εταιρία βραβεύτηκε με την ''Αναγνώριση προσφοράς'' στον αγροτικό τομέα από τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων - Αντιπροσώπων Μηχανημάτων.

 


 

Στο σημερινό ανταγωνιστικό επιχειρησιακό περιβάλλον, για την ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Ε., η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη κατέχει σημαντικό ρόλο.

 

 

Η εταιρική ευθύνη σημαίνει ότι έχουμε ή αναπτύσσουμε τις σωστές πολιτικές, πρακτικές και προγράμματα που εξετάζουν κάθε ένα από τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Επιχειρησιακή ηθική και διαφάνεια

  • Εργασιακές πρακτικές και σχέσεις

  • Περιβαλλοντικά συστήματα καθώς και συστήματα Ασφάλειας & Υγιεινής

  • Ανθρώπινα δικαιώματα

 

Τομείς Δράσης.

 

Οι δράσεις που ''Η ΔΗΜΗΤΡΑ'' Α.Ε. αναπτύσσει, χωρίζονται σε δυο κύριους άξονες, στις δράσεις που αφορούν το εσωτερικό της περιβάλλον, δηλαδή το προσωπικό, και σε αυτές που αφορούν το εξωτερικό της περιβάλλον, δηλαδή την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται. Οι δράσεις για το προσωπικό, αφορούν τις ενέργειες για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων, πέραν των υποχρεώσεών της με βάση την εργατική νομοθεσία. Παραδείγματα είναι τα τεχνικά εκπαιδευτικά προγράμματα εντός και εκτός χώρας που ''Η ΔΗΜΗΤΡΑ'' Α.Ε. προσφέρει στους εργαζόμενους, επιπλέον παροχές, χορήγηση προγραμμάτων εκμάθησης και άλλα.

 

Οι δράσεις που αφορούν το εξωτερικό περιβάλλον της εταιρίας, αφορούν την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων και του κοινωνικού συνόλου για διάφορα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά θέματα, με δωρεές,  χορηγίες και άλλα.

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε συνοπτικά τα πεδία όπου ''Η ΔΗΜΗΤΡΑ'' Α.Ε. έχει δραστηριοποιηθεί  πάνω σε ζητήματα  κοινωνικής ευαισθησίας τα τελευταία 10 χρόνια.

2017 – Δωρεά στον ''Όμιλο Φίλων του Δάσους'' - Λιπαντικά για service του στόλου των μηχανημάτων τους, στηρίζοντας τις εθελοντικές του δράσεις στην περιοχή της Πάρνηθας.

2016 – Δωρεά στον ''Όμιλο Φίλων του Δάσους'' - Καινούργια ελαστικά εκτός δρόμου για χρήση σε  ειδικό όχημα με σκοπό την στήριξη στις εθελοντικές του δράσεις στην περιοχή της Πάρνηθας.

2015 – Με αφορμή την επέτειο των 60 ετών της συνεχόμενης δραστηριότητας της εταιρίας, ''Η ΔΗΜΗΤΡΑ'' Α.Ε σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρία Zetor προχώρησαν σε δωρεά νέου ελκυστήρα (Zetor Proxima 100hp) στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή στην Θεσσαλονίκη. Το πρότυπο εκπαιδευτικό ίδρυμα το χρησιμοποιεί για τις παραγωγικές της ανάγκες καθώς και για την εκπαίδευση στον χειρισμό σε μαθητές της.

2009 - Η πρεσβεία της Τσεχίας σε συνεργασία με την ''Η ΔΗΜΗΤΡΑ'' Α.Ε. διοργάνωσε, εκδήλωση με αντικείμενο, την προώθηση των καλών εμπορικών σχέσεων Ελλάδας – Τσεχίας. Η εκδήλωση έλαβε μέρος στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα.

2009 - Παράδοση 3 καινούργιων ελκυστήρων (Zetor - 85HP), μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε πυροπαθείς στον δήμο Σκυλλούντος καθώς και στον ίδιο τον δήμο, στον πολύπαθο Ν. Ηλείας .

2008 - Δωρεά Γεωργικού ελκυστήρα από τον δήμο της Πράγας στον δήμο Αιγίου, σε συνεργασία με την εταιρεία ¨Η ΔΗΜΗΤΡΑ¨Α.Ε. και το εργοστάσιο της ZETOR, ως ένδειξη φιλίας αλληλεγγύης και συμπαράστασης. Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος της Πράγας με το επιτελείο του, η Πρέσβειρα της Τσεχίας στην Ελλάδα, ο Δήμαρχος του Αιγίου , οι Πρόεδροι των πυρόπληκτων χωριών και πλήθος κόσμου.

2008 – Παράδοση 2 καινούργιων ελκυστήρων (Zetor & Lamborghini), μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε πυροπαθείς του νομού Ηλίας

2008 – Δωρεά βιβλίων στην βιβλιοθήκη Σερρών και στην Κρατική βιβλιοθήκη Ελευθερουπόλεως.

2008 – Δωρεά χρηματικού ποσού στον ελληνοτσεχικό σύνδεσμο

2007 – Χορηγός στην έκθεση της αναγνωρισμένης Ελληνίδας ζωγράφου Όπη Ζούνη που έλαβε μέρος στο ίδρυμα Μπελλόνια στην Σαντορίνη.

2007 - Προς συμπαράσταση στους πυροπαθείς του Ν. Ηλείας στην μεγάλη καταστροφή που υπέστη η περιοχή, η εταιρεία παρέδωσε, μέσω του Ερυθρού Σταυρού, 7 ελκυστήρες (LAMBORGHINI και ZETOR), παρελκόμενα αλλά και εξαρτήματα (ανταλλακτικά, ελαστικά, λάδια, κλπ.), σε πυροπαθείς στον δήμο Ζαχάρως και Ωλένης.

2006 – Χορηγός  στην ανοιξιάτικη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής με σκοπό την στήριξη του Συλλόγου Φίλων παιδιών με καρκίνο ''ΕΛΠΙΔΑ''  και για την κατασκευή Ογκολογικού Νοσοκομείου.

2006 – Χορηγός μαζί με την Goldair στην παρουσίαση βιβλίου του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τσεχίας  ΚουVaclav Klaus, παρουσία του ιδίου σε κεντρικό βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκη στην Αθήνα.

2006 – Δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο 35ο 12θέσιο δημοτικό σχολείο Περιστερίου.

2005 – Χορηγός σε έκθεση φωτογραφίας στην Τεχνόπολη Πειραιώς, με θέμα ''Το γυμνό στην τσεχική φωτογραφία 1960 – 2000.