Κατηγορίες

Ιστορία/Φωτογραφικό Αρχείο

Ιστορία/Φωτογραφικό Αρχείο

 

TRACTOR IS ZETOR

Έχοντας ιδρυθεί το 1946, η ZETOR έχει εξελιχθεί πλέον σε μια από τις  πιο γνωστές εταιρίες σχεδίασης και κατασκευής τρακτέρ στον κόσμο.

Μετά το τέλος του Β΄ παγκοσμίου πολέμου τα ZETOR παρέμειναν ως τα μόνα τσέχικα τρακτέρ που συνέχισαν να πωλούνται σε διάφορες χώρες του κόσμου. Την εποχή εκείνη, η παραγωγή των τρακτέρ Ζετόρ, γίνονταν σε μια από τις πιο σημαντικές και μεγάλες εγκαταστάσεις της τότε Τσεχοσλοβακίας. Η εταιρεία Zbrojovka Brno διέθετε επίσης και σπουδαίους σχεδιαστές με πείρα στα αυτοκίνητα. Τα πρώτα σχεδιασμένα τρακτέρ ήταν έτοιμα το Νοέμβριο του 1945.Το όνομα ZETOR καταχωρήθηκε για πρώτη φορά στις 17 Αυγούστου 1946.
Η επωνυμία βγήκε από το γράμμα Z (Zet) από το αρχικό γράμμα της Zbrojovka και τα δύο τελευταία γράμματα της λέξης τρακτόρ. Κατά συνέπεια και ZETOR!!!
Οι ελκυστήρες της ZETOR ήταν εξ’ αρχής βασισμένοι στις αρχές: στιβαρή κατασκευή, απλότητα στην χρήση, μεγάλη αξιοπιστία και εύκολη συντήρηση, αρχές που διατηρήθηκαν –και διατηρούνται- σε όλα τα μοντέλα της μέχρι και σήμερα. Σημαντικά στοιχεία αποτελούν η άριστη τεχνική υποστήριξη (σέρβις, ανταλλακτικά)καθώς και η  εγγύηση 24 μηνών που προσφέρει η εταιρεία.  Τα νέα μοντέλα PROXIMA, PROXIMA POWER και FORTERRA HSX ενσωματώνοντας τα 60 χρόνια εμπειρίας της εταιρείας στην κατασκευή τρακτέρ, παρουσιάζουν μεγάλη αποδοτικότητα και υψηλή αξιοπιστία, ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες λειτουργίας.  

Η παραγωγή το περασμένο έτος έφτασε τις 8000 τρακτέρ και για το επόμενο έτος αναμένεται σημαντική αύξηση.

Τα τρακτέρ Zetor εισάγονται από το 1955 στην Ελλάδα από την ''Η ΔΗΜΗΤΡΑ''  Α.Ε.  Εκτιμάται πως έχουν πουληθεί έως σήμερα, γύρω στα 33.000 τρακτέρ στην Ελλάδα μόνο!

Τα Zetor στην Ελλάδα έχουν αποκτήσει μια ιδαίτερη φήμη για την ανθεκτικότητα και ως προς την αποκλειστικότητα στην ειδική αργή ταχύτητα που εξυπηρετούσε, ιδιαίτερα, τους καπνοπαραγωγούς.
  

 Γιατί τρακτέρ, σημαίνει

 

 

Εμφάνιση:
Ταξινόμηση: