Πώς να χαρακτηρίσεις ένα λευκό θηριώδες SPARK 230 ίππων, το οποίο φέρει την αποκλειστική υπογραφή της Lamborghini;

Ως συνέχεια των εορτασμών για τα 75 χρόνια της Lamborghini Trattori, που συμπληρώθηκαν το 2023, η επαναφορά του νέου Spark PS / RCshift έρχεται να τραβήξει άλλη μια φορά τα βλέμματα.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη μας επαφή με το  SPARK καθώς είναι μια επιτυχημένη σειρά της εταιρίας αλλά το συγκεκριμένο έχει το εκτόπισμα που επιτρέπει να επισκιάζει τα πάντα.

Η LAMBORGHINI έχει αναπτύξει πλέον την επόμενη γενιά Spark PS/RCshift για βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων των επαγγελματιών, προσφέροντας ανώτερη άνεση στον χειριστή, αποδοτικότητα καυσίμου και χαμηλό κόστος λειτουργίας.

Προσφέρονται 8 πολύ ελκυστικά μοντέλα τρακτέρ από 161 ίππους έως 230 ίππους που χαρακτηρίζονται από:

Υψηλή ποιότητα, υψηλή ακρίβεια και υψηλή αξιοπιστία σε συνδυασμό με την τεχνολογία αιχμής τόσο από άποψη κόστους-αποτελεσματικότητας όσο και από την άποψη της άνεσης.

Spark σημαίνει Σπίθα… που αρκεί για την έκρηξη!

Μπορεί κανείς να πάρει μία ιδέα από τις φωτογραφίες, ή με την κατά μέτωπο πραγματικότητα, που όμως δίνει το ακριβές στίγμα αυτής της τόσο πληθωρικής κατασκευής. Σημειώστε τις επιβλητικές εξωτερικές διαστάσεις της μεγάλης έκδοσης – για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται -, 4478 / 2720 / 3153 χλστ., το τεράστιο μεταξόνιο των 2848 χλστ., την απόσταση των 515 χλστ. από το έδαφος και το βάρος των 8550 κιλών.

Το νέο Spark PS/RCshift αντιπροσωπεύει ένα εξαιρετικά καινοτόμο και έξυπνο τρακτέρ με τεχνολογία «Made in Germany». Προσφέρει εξαιρετική άνεση με την καμπίνα MaxiVision, έξυπνα χειριστήρια, υποβραχιόνιο προσανατολισμένο στον χρήστη, συστήματα τελευταίας τεχνολογίας για γεωργία ακριβείας, υψηλής απόδοσης τεχνολογία κινητήρα και μετάδοσης, καινοτόμους άξονες και φρένα που εξασφαλίζουν βέλτιστη οδηγική άνεση και μέγιστη ασφάλεια.

Εξίσου επιβλητικές είναι και οι επιμέρους λεπτομέρειες, όπως η μάσκα με το περίγραμμα που καθορίζει το σχήμα του καπό, οι προβολείς LED που χωρίζονται σε δύο τμήματα, οι θόλοι των τροχών και, φυσικά, οι ίδιοι οι τροχοί, μιας και εδώ πρόκειται για ελαστικά μέχρι 700 εμπρός και 925 πίσω.   

Ο εσωτερικός κόσμος του SPARK PS / RCshift

Ανοίγεις τις γυάλινες πόρτες του θηριώδους οχήματος και o εντυπωσιασμός συνεχίζεται με το εσωτερικό, το οποίο οι Γερμανοί έχουν ονομάσει MaxiVision Cab. Από ευρυχωρία άλλο τίποτα. Στον στάνταρντ εξοπλισμό περιλαμβάνονται, το ειδικής σχεδίασης τιμόνι με τον ταύρο να κυριαρχεί, νέο ταμπλό εργονομικής κατανομής των χειριστηρίων για τα υδραυλικά, διάφορες παρεμβάσεις για αυξημένη άνεση κατά την εργασία, ψηφιακές ενδείξεις για πολλές λειτουργίες, Bluetooth, Handsfree και φυσικά, εξαιτίας της απομάκρυνσης της καμπίνας από το καπό αποφεύγονται οι αυξημένοι θόρυβοι και κραδασμοί!

Η «τεχνοδομή» του Lamborghini Spark 

Τα νέα τρακτέρ Spark PS/RCshift είναι εξοπλισμένα με υδρόψυκτο, υπερ τροφοδοτούμενο κινητήρα DEUTZ. Τα μοντέλα 160.4 και 170.4 φοράνε 4κύλινδρους κινητήρες ενώ τα 160 έως 230 τροφοδοτούνται από 6κύλινδρους κινητήρες χωρητικότητας 6,1 λίτρα.

Τα 6κύλινδρα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με μια εντελώς νέα ρύθμιση κινητήρα (εκτός από 210), παράγοντας πολύ περισσότερη ροπή σε χαμηλότερες στροφές και έτσι επιτρέπει την οδήγηση του τρακτέρ με χαμηλότερες στροφές στο χωράφι και στο δρόμο. Επιπλέον τα μοντέλα 160, 180 και 230 είναι εξοπλισμένα με boost, που παράγει έως και 13 ΗΡ περισσότερη ισχύ, διαθέσιμη κατά τη μεταφορά και στη χρήση του PTO.

 

Ξεχωριστό και εντυπωσιακό

To Lamborghini Spark PS / RCshift είναι αναμφισβήτητα εντυπωσιακό σε όλα του, από την εμφάνιση και τους χώρους μέχρι την απόδοση και την οδική του συμπεριφορά, καταφέρνοντας να υπερνικά τους σκοπέλους του βάρους και των διαστάσεων, χάρη στην προηγμένη του τεχνολογία. Για να μην σας χάσουμε μέσα στην υπερ-πληροφόρηση, ακολουθούν τα βασικά σημεία που χαρακτηρίζουν αυτό το ξεχωριστό μηχάνημα.

Lamborghini logo

Σύνοψη με κύρια σημεία του Lamborghini Spark PS/RCshift

1) 8 εκδόσεις εκ των οποίων τα 4 μοντέλα με boost logic με κινητήρες από 161 ίππους έως 230 ίππους.

2) Βελτιστοποιημένη απόδοση κινητήρα με υψηλότερη ροπή (έως και 8 % μεγαλύτερη σε σύγκριση με τον προκάτοχό του) σε χαμηλότερες στροφές κινητήρα.

3) Νέες λειτουργίες μετάδοσης

  • APS (Automatic Powershift) ως επιλογή στον εξοπλισμό Α
  • Μνήμη Drive-Mode (προαιρετική για ενεργοποίηση) στον εξοπλισμό B και C

4) Υψηλότερο GVW 13,5 τόνων για 210/230 PS/RCshift @ 40 km/h

5) Μικτή διαμόρφωση στις αναμονές του υδραυλικού

6) Νέα εμπρόσθια υδραυλικά υψηλής απόδοσης

7) Νέοι συνδυασμοί ελαστικών σε ολόκληρη τη σειρά PS/RCshift

8) Καλύτερη άνεση στην ανάρτηση λόγω του νέου αισθητήρα ανάρτησης του άξονα

9) Εντελώς νέες σχεδιασμένες ενιαίες δεξαμενές καυσίμου με μεγαλύτερη χωρητικότητα

  • 410 λίτρα στα μοντέλα 210/ 230
  • 350 λίτρα στα μοντέλα 160/ 170/ 180/ 190
  • 300 λίτρα στα μοντέλα 160.4/170.4

10) Διαθεσιμότητα κιτ μπροστινού φορτωτή READY και LIGHT για 210 και 230 PS/RCshift

11) Διαθεσιμότητα του μπροστινού φορτωτή “INTERMEDIATE kit” σε ολόκληρη την περιοχή PS/RCshift

12) Πακέτο Full LED με φώτα κίνησης επίσης διαθέσιμο σε LED

13) Δυνατότητα Full SFS με μονάδα CTM και εφαρμογή SDF Fleet Management

14) Εξέλιξη της καμπίνας MaxiVision

  • Ραδιόφωνο DAB+ με λειτουργία Bluetooth hands-free και νέο σύστημα ήχου
  • Νέοι ρυθμιζόμενοι βραχίονες για εξωτερικές οθόνες και tablet
  • Νέοτιμόνι

 

Κατεβάστε το έντυπο με τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά / εκδόσεις.