-Ποιοί είμαστε

“Η ΔΗΜΗΤΡΑ” Α.Ε. είναι μια εμπορική εταιρία με μακρά ιστορία στον κλάδο των γεωργικών μηχανημάτων. Είναι επίσημος εισαγωγέας των ελκυστήρων Lamborghini – Hurlimann – Zetor για την ελληνική αγορά καθώς και των παρελκομένων μηχανημάτων των Caffini – Nardi, φορτωτές – Stoll & TracLift και καμπίνες – Special Cab. H εταιρία δραστηριοποιείται και στα λιπαντικά κινητήρων με προμηθευτές όπως την PETRONAS, SDF, και την VALVOLINE, καθώς επίσης διαθέτει στην αγορά τα γεωργικά ελαστικά MITAS. Η εμπειρία και η βαθιά γνώση του αντικειμένου αποτελούν το μεγάλο της πλεονέκτημα, προσφέροντας στους πελάτες της πλήρη τεχνική υποστήριξη μέσω του εκτεταμένου δικτύου αντιπροσώπων και συνεργείων που διαθέτει.

Η εταιρία εδρεύει στην Αθήνα µε καταστήµατα σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα. ∆ιαθέτει όλα τα ανταλλακτικά για τα µηχανήµατα που εµπορεύεται και εξυπηρετεί άμεσα προσφέροντας και τις τεχνικές υπηρεσίες µε εκπαιδευµένους μηχανικούς.

Σύντομη Ιστορική Αναδρομή

  • 1955 – Πρώτη εισαγωγή των τρακτέρ Zetor στην Ελλάδα.

  • 1957 – Ίδρυση της εταιρίας ”Η ΔΗΜΗΤΡΑ” με κοινοπραξία της ΣΕΚΕ και ΑΓΡΕΞ. Πρωτοπόρος στην εκμηχάνιση της ελληνικής γεωργίας.

  • 1966 – Ολοκήρωση ιδιόκτητου κτιρίου στην Θεσσαλονίκη.

  • 1976 – Πρώτη εισαγωγή των τρακτέρ Lamborghini στην Ελλάδα.

  • 1973 – Ανάληψη της διοίκησης από την δεύτερη γενιά

  • 1983 – Συναρμολόγηση ελκυστήρων Zetor με έλληνες και τσέχους τεχνικούς στη Θεσσαλονίκη στο υποκατάστημα επί της οδού Γαννιτσών.

  • 1990 – Ολοκλήρωση νέου κτιρίου που στεγάζει μέχρι και σήμερα την έδρα της εταιρίας στην Αθήνα.

  • 2005 – Επιβράβευση για την 50ετή συμβολή της εταιρίας στην εκμηχάνιση της ελληνικής γεωργιας από τον ΕΓΜΕ.

  • 2009 – Μεταστέγαση του υποκαταστήματος Βορείου Ελλάδος στα Διαβατά, Θεσσαλονίκης.

  • 2021 – Πρώτη εισαγωγή των τρακτέρ Hurlimann από την εταιρία για λογαριασμό της SDF group.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θεά ΔΗΜΗΤΡΑ: Ισχυρή αρχαία θεότητα της φύσης και της γεωργίας εν γένει.

Από την ίδρυση της εταιρίας μέχρι σήμερα η εταιρία έχει προσφέρει σε πολλά επίπεδα μέσω της δραστηριότητας της αλλά και μέσα από δράσεις.

Η κύρια και πιο ουσιαστική προσφορά, της Κοινοπραξίας τότε, υπήρξε σαφώς με την συμμετοχή στην εκμηχάνιση της γεωργίας στην Ελλάδα. Από την δεκαετία του 50 και 60, όταν η ελληνική επικράτεια πέρασε δυναμικά στην χρήση των ελκυστήρων αντικαθιστώντας πρωτόγονα μέσα, η τότε ΣΕΚΕ- ΔΗΜΗΤΡΑ, συμμετείχε και διαμόρφωσε το πρόσωπο της γεωργίας προσφέροντας το ιδανικό μηχάνημα για τις ανάγκες του αγρότη. Τα Zetor αποτέλεσαν την αφετηρία. Τα πρώτα μηχανήματα που επέλεξαν οι καπνοπαραγωγοί για να αυξήσουν και να βελτιώσουν τις παραγωγές τους έμειναν στην ιστορία για την απλότητα και την αξιοπιστία τους. Από την Θράκη, την Μακεδονία , την Θεσσαλία μέχρι την Πελοπόννησο και τα νησιά, τα μηχανήματα της εταιρείας έμειναν ανεξίτηλα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη και την εξέλιξη της ισχυρά ανερχόμενης αγροτικής οικονομίας.

Η ”ΣΕΚΕ – ΔΗΜΗΤΡΑ” αποτέλεσε μια κοινοπραξία εξάγοντας τα διάσημα ελληνικά καπνά με αντάλλαγμα την εισαγωγή των γεωργικών μηχανημάτων που τόσο χρειαζόταν η Ελλάδα. Προσέφερε πολλές θέσεις εργασίας και αποτέλεσε την αφετηρία για πολλές άλλες δραστηριότητες.

Η εταιρία έχει βραβευτεί με την ”Αναγνώριση προσφοράς” στον αγροτικό τομέα από τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων – Αντιπροσώπων Μηχανημάτων.

Οι βασικές αρχές μας:

1. Το μέλλον για την Εταιρία έχει σαφώς μεγαλύτερη σπουδαιότητα από το παρόν.

2. Ο Πελάτης πρέπει να μένει ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες που ακολουθούν την πώληση.

3. Η διατήρηση καλών σχέσεων συνεργασίας με τους προμηθευτές-κατασκευαστές διασφαλίζει την εκ παραλλήλου προσπάθεια για τους κοινούς επιχειρησιακούς στόχους.

Πέραν των παραπάνω αρχών, οι κανόνες λειτουργίας της Εταιρίας είναι η διαφάνεια, η ομαδικότητα και η επιμέλεια, που είναι απαραίτητες προϋποθέσεις της ποιότητας παροχής υπηρεσιών.

Κοινωνική ευθύνη

Η ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Ε. με την μακρόχρονη δραστηριότητα της στον χώρο των γεωργικών μηχανημάτων λειτουργεί με ευθύνη και σοβαρότητα λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη σημασία της θέσης της. Όντας ένα ενεργό μέλος της κοινωνίας που όλοι μοιραζόμαστε, η εταιρεία φροντίζει να αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της.

Στο σημερινό ανταγωνιστικό επιχειρησιακό περιβάλλον, για την ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Ε., η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη κατέχει σημαντικό ρόλο.

Η εταιρική ευθύνη σημαίνει ότι έχουμε ή αναπτύσσουμε τις σωστές πολιτικές, πρακτικές και προγράμματα που εξετάζουν κάθε ένα από τα ακόλουθα στοιχεία:

• Επιχειρησιακή ηθική και διαφάνεια

• Εργασιακές πρακτικές και σχέσεις

• Περιβαλλοντικά συστήματα καθώς και συστήματα Ασφάλειας & Υγιεινής

• Ανθρώπινα δικαιώματα

Τομείς Δράσης.

Οι δράσεις που ”Η ΔΗΜΗΤΡΑ” Α.Ε. αναπτύσσει, χωρίζονται σε δυο κύριους άξονες, στις δράσεις που αφορούν το εσωτερικό της περιβάλλον, δηλαδή το προσωπικό, και σε αυτές που αφορούν το εξωτερικό της περιβάλλον, δηλαδή την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται. Οι δράσεις για το προσωπικό, αφορούν τις ενέργειες για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων, πέραν των υποχρεώσεών της με βάση την εργατική νομοθεσία. Παραδείγματα είναι τα τεχνικά εκπαιδευτικά προγράμματα εντός και εκτός χώρας που ”Η ΔΗΜΗΤΡΑ” Α.Ε. προσφέρει στους εργαζόμενους, επιπλέον παροχές, χορήγηση προγραμμάτων εκμάθησης και άλλα.

Οι δράσεις που αφορούν το εξωτερικό περιβάλλον της εταιρίας, αφορούν την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων και του κοινωνικού συνόλου για διάφορα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά θέματα, με δωρεές, χορηγίες και άλλα

Παρακάτω μπορείτε να δείτε συνοπτικά τα πεδία όπου ”Η ΔΗΜΗΤΡΑ” Α.Ε. έχει δραστηριοποιηθεί πάνω σε ζητήματα κοινωνικής ευαισθησίας τα τελευταία 15 χρόνια.

2017 – 2023 Δωρεές στον ”Όμιλο Φίλων του Δάσους” με έδρα την Πάρνηθα για την στήριξη της εθελοντικής τους δράση, με Λιπαντικά για την συντήρηση του στόλου οχημάτων και ελαστικά εκτός δρόμου, για στήρξη στο πολύτιμο έργο που προσφέρουν.

2016 –
Δωρεά στον ”Όμιλο Φίλων του Δάσους” – Καινούργια ελαστικά εκτός δρόμου για χρήση σε ειδικό πυροσβεστικό όχημα με σκοπό την στήριξη στις εθελοντικές του δράσεις στην περιοχή της Πάρνηθας.

2015 –
Με αφορμή την επέτειο των 60 ετών της συνεχόμενης δραστηριότητας της εταιρίας, ”Η ΔΗΜΗΤΡΑ” Α.Ε σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρία Zetor προχώρησαν σε δωρεά νέου ελκυστήρα (Zetor Proxima 100hp) στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή στην Θεσσαλονίκη. Το πρότυπο εκπαιδευτικό ίδρυμα το χρησιμοποιεί για τις παραγωγικές της ανάγκες καθώς και για την εκπαίδευση στον χειρισμό σε μαθητές της.

2009 –
Η πρεσβεία της Τσεχίας σε συνεργασία με την ”Η ΔΗΜΗΤΡΑ” Α.Ε. διοργάνωσε, εκδήλωση με αντικείμενο, την προώθηση των καλών εμπορικών σχέσεων Ελλάδας – Τσεχίας. Η εκδήλωση έλαβε μέρος στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα.

2009 –
Παράδοση 3 καινούργιων ελκυστήρων (Zetor – 85HP), μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε πυροπαθείς στον δήμο Σκυλλούντος καθώς και στον ίδιο τον δήμο, στον πολύπαθο Ν. Ηλείας .

2008 –
Δωρεά Γεωργικού ελκυστήρα από τον δήμο της Πράγας στον δήμο Αιγίου, σε συνεργασία με την εταιρεία ¨Η ΔΗΜΗΤΡΑ¨Α.Ε. και το εργοστάσιο της ZETOR, ως ένδειξη φιλίας αλληλεγγύης και συμπαράστασης. Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος της Πράγας με το επιτελείο του, η Πρέσβειρα της Τσεχίας στην Ελλάδα, ο Δήμαρχος του Αιγίου , οι Πρόεδροι των πυρόπληκτων χωριών και πλήθος κόσμου.

2008 –
Παράδοση 2 καινούργιων ελκυστήρων (Zetor & Lamborghini), μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε πυροπαθείς του νομού Ηλίας

2008 –
Δωρεά βιβλίων στην βιβλιοθήκη Σερρών και στην Κρατική βιβλιοθήκη Ελευθερουπόλεως.

2008 –
Δωρεά χρηματικού ποσού στον ελληνοτσεχικό σύνδεσμο

2007 –
Χορηγός στην έκθεση της αναγνωρισμένης Ελληνίδας ζωγράφου Όπη Ζούνη που έλαβε μέρος στο ίδρυμα Μπελλόνια στην Σαντορίνη.

2007 –
Προς συμπαράσταση στους πυροπαθείς του Ν. Ηλείας στην μεγάλη καταστροφή που υπέστη η περιοχή, η εταιρεία παρέδωσε, μέσω του Ερυθρού Σταυρού, 7 ελκυστήρες (LAMBORGHINI και ZETOR), παρελκόμενα αλλά και εξαρτήματα (ανταλλακτικά, ελαστικά, λάδια, κλπ.), σε πυροπαθείς στον δήμο Ζαχάρως και Ωλένης.

2006 –
Χορηγός στην ανοιξιάτικη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής με σκοπό την στήριξη του Συλλόγου Φίλων παιδιών με καρκίνο ”ΕΛΠΙΔΑ” και για την κατασκευή Ογκολογικού Νοσοκομείου.

2006 –
Χορηγός μαζί με την Goldair στην παρουσίαση βιβλίου του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τσεχίας ΚουVaclav Klaus, παρουσία του ιδίου σε κεντρικό βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκη στην Αθήνα.

2006 –
Δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο 35ο 12θέσιο δημοτικό σχολείο Περιστερίου.

2005 –
Χορηγός σε έκθεση φωτογραφίας στην Τεχνόπολη Πειραιώς, με θέμα ”Το γυμνό στην τσεχική φωτογραφία 1960 – 2000.